MINDFULNESS MET AANDACHT VOOR JOU 

Vul (bijvoorbeeld) uw slogan in

 

*Door en in verband met de Corona-ontwikkelingen hebben we voor het jaar 2020 nog geen data gepland voor nieuwe trainingen*


GROEPSTRAININGEN    

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur in een groep van maximaal 10 personen. De nadruk ligt op het oefenen van de verschillende mindfulnessoefeningen (geleide meditaties, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken) en je wisselt ervaringen uit met de andere deelnemers. 


INDIVIDUELE TRAININGEN     

Het volgen van een individuele mindfulnesstraining  behoort ook tot de mogelijkheid. Eén op één doorloop je samen met Angelina of Mariëlle de 8-weekse training. De bijeenkomsten duren dan ongeveer 1,5 uur per keer.  


KENNISMAKING  

Nadat je je hebt aangemeld via het contactformulier of via info@mindfuleindhoven.nl krijg je van ons een intakeformulier toegestuurd. Op basis van dit formulier kan er eventueel door ons telefonisch contact met je worden gezocht. Mocht je zelf een telefonisch kennismakingsgesprek willen dan kan je dit ons laten weten of aangeven op het intakeformulier.   


INHOUD VAN DE BIJEENKOMSTEN 

Bijeenkomst 1:   De automatische piloot.

Bijeenkomst 2:   Omgaan met obstakels.

Bijeenkomst 3:   Aandacht voor de ademhaling.

Bijeenkomst 4:   Aanwezig blijven.

Bijeenkomst 5:   Toelaten en accepteren wat er bij hoort.

Bijeenkomst 6:   Gedachten zijn geen feiten.

Bijeenkomst 7:   Hoe kan ik het best voor mezelf zorgen?

Bijeenkomst 8:   Leven vanuit je hart.


HUISWERK

Je krijgt iedere week huiswerk van ons mee en je oefent ongeveer 45 minuten per dag. De training is het meest effectief als je alle bijeenkomsten kunt deelnemen en je voldoende ruimte en motivatie hebt om te oefenen in het dagelijks leven. Bewust en aandachtig leven vraagt om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met viool leren spelen. Het maakt niet uit hoe oud of hoe jong je bent, als je dagelijks oefent word je er uiteindelijk vaardiger in. Tijdens de bijeenkomsten zullen we het huiswerk en de ervaringen die je daarmee hebt opgedaan bespreken en gaan we samen met jou onderzoeken hoe jij het beste met jezelf aan de slag kan (blijven) gaan.


KLEDING

Voor alle bijeenkomsten kan je het beste makkelijk zittende kleding dragen.


DOELGROEP

We werken met open groepen en iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan dan ook deelnemen aan deze training tenzij uit het intakeformulier of het telefonisch kennismakingsgesprek blijkt dat dit niet de juiste training voor je is. Bij twijfel kan je altijd even contact met ons opnemen.